15 copii cu deficiente psiho-locomotorii din cadrul Centrului de Sanatate Mintala IOMC Bucuresti iau parte la un program de tratament inedit: recuperarea si ameliorarea deficientelor psiho-locomotorii prin transformarea miscarilor copiilor in sunet si muzica.
Fundaţia de Medicină Holistică Aquarius a iniţiat în anul 2010 proiectul Soundbeam – terapie prin muzică şi sunet pentru copii cu nevoi speciale, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Mintală al Institutului pentru ocrotirea mamei şi copilului Alfred Russescu (IOMC) din Bucureşti.
Proiectul a introdus, pentru prima dată în România, o metodă de terapie care, cu ajutorul unor senzori de mişcare, transformă mişcările copiilor în sunete şi muzică, contribuind astfel la recuperarea deficienţelor locomotorii şi la armonizarea dezvoltării lor psiho-emoţionale.
Metoda Soundbeam este cunoscuta in Europa de peste 20 ani, iar proiectul nostru introduce metoda in premiera si in Romania. Principiul metodei consta in transformarea oricarei miscari, chiar a unei simple miscari de deget sau muschi facial, in sunete, si in cele din urma, prin implicarea constient-creativa a copilului, in muzica. Aceasta constituie o motivatie extrem de puternica pentru depasirea deficientelor de miscare, comunicare si exprimare ale copiilor cu nevoi speciale. Terapia prin sunet si muzica Soundbeam deblocheaza un potential de exprimare si comunicare nebanuit, inaccesibil in mod obisnuit prin alte metode (kinetoterapie, psihoterapie).
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Programului Mol pentru sănătatea copiilor – Pot ajuta?