În Ucraina, urşii sunt ţinuţi pe lângă restaurante şi cafenele, pentru a distra clienţii, şi, deseori, sunt forţaţi să bea votcă.
Capturaţi şi domesticiţi, urşii au fost folosiţi pentru divertisment încă din epoca Imperiului Ţarist (din care făcea parte şi Ucraina). Din păcate, aceste practici au supravieţuit până în zilele noastre în Ucraina, chiar dacă tratamentul aplicat animalelor este inuman şi inacceptabil, consideră ministrul ucrainean al mediului, Mykola Zlochevsky. “La televizor continuă să fie difuzate imagini cu suferinţele urşilor de pe lângă restaurante şi cafenele. Cât timp mai putem tolera torturarea acestor animale în restaurante, unde clienţi băuţi forţează urşii să bea votcă pentru a râde?”, s-a întrebat ministrul, potrivit Moldpres, care citează presa de la Kiev. Potrivit oficialului, instituţia pe care o conduce se ocupă în prezent de amenajarea unui teren împrejmuit în Transcarpatia (Maramureşul istoric), unde vor fi duşi urşii adunaţi de pe lângă restaurante. Locul va fi pregătit în primele zile ale lunii decembrie, aici urmând să fie adăpostiţi în jur de 80 de urşi. În Ucraina, urşii sunt ţinuţi pe lângă restaurante şi cafenele, pentru a distra clienţii, şi, deseori, sunt forţaţi să bea votcă.
Capturaţi şi domesticiţi, urşii au fost folosiţi pentru divertisment încă din epoca Imperiului Ţarist (din care făcea parte şi Ucraina). Din păcate, aceste practici au supravieţuit până în zilele noastre în Ucraina, chiar dacă tratamentul aplicat animalelor este inuman şi inacceptabil, consideră ministrul ucrainean al mediului, Mykola Zlochevsky. “La televizor continuă să fie difuzate imagini cu suferinţele urşilor de pe lângă restaurante şi cafenele. Cât timp mai putem tolera torturarea acestor animale în restaurante, unde clienţi băuţi forţează urşii să bea votcă pentru a râde?”, s-a întrebat ministrul, potrivit Moldpres, care ci