Fondurile au fost asigurate în mod egal de Primărie şi Muzeul Bucovinei, la care s-au adăugat sponsorizări în lei sau produse din partea a diverse firme, care vor aduce apă pentru participanţii la evenimente, se vor ocupa de realizarea afişelor şi vor asigura cadourile pentru copiii care vor concura.
În total s-au strâns aproximativ 220.000 de lei, iar organizatorii festivalului cred că se vor descurca. „Am mai avea nevoie de vreo 3.000 de lei. În mare, pot spune că ne-am descurcat. Nu suntem ajutaţi doar cu bani, ci şi cu produse“, a spus Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovina. Câteva firme vor aduce 4 tone de apă pentru participanţii la evenimente, altele se vor ocupa de realizarea afişelor, iar unele vor asigura cadourile pentru copiii care vor concura la manifestări.
Lecţii de dans vechi
Programul cuprinde spectacole medievale, lecţii de dans vechi, turniruri, parade ale costumelor de epocă, piese de teatru pentru copii şi pentru adulţi, discuţii argumentate post-spectacole în faţa Porţii Cetăţii de Scaun, concerte de folk şi de muzică medievală, renascentistă şi barocă, concursuri, baluri, expoziţii ale meşteşugarilor. Deschiderea festivalului va avea loc pe 11 august, de la ora 20.30. Parada participanţilor va începe din cartierul Obcini, traseul acestora continuând în zonele George Enescu, Policlinică, Primărie, Consiliul Judeţean şi Centru.
Destinaţia lor finală va fi Cetatea de Scaun, locul unde se vor desfăşura serbările. Cavalerii călare, menestrelii, cascadorii şi actorii care vor defila pe străzile Sucevei cu torţe aprinse vor ajunge la Cetate în jurul orei 23.00. În paralel, Ion Caramitru şi Octav Popa vor susţine un spectacol, începând de la ora 17.00. La finalul zilei, trupa Hara va susţine un concert. În zilele următoare, vor fi organizate piese de teatru pentru copii, şcoli de dans, ateliere de luptă şi turniruri,