În momentul arestării, cei doi aveau deja 17.703 dolari cash şi 66 de carduri Dunkin Donuts
Primele tranzacţii neautorizate au fost descoperite de autorităţi în luna martie
Daniel Gheorghe şi Ionel Cristian Popa au intrat în SUA cu vize de jurnalişti
Doi români, care vizitau SUA folosind vize de jurnalişti, sunt acuzaţi de autorităţile americane că au furat peste 17.000 de dolari de la o sucursală a unei bănci din Queens. Prin recodarea cardurilor de cadouri Dunkin' Donuts ale clienţilor, cei doi furau de fapt toate informaţiile de cont ale acestora, a afirmat, luni, procurorul districtului Queens, Richard A. Brown.
Potrivit declaraţiilor acestuia, citate de publicaţia New York Times, cei doi români foloseau ATM-urile ca pe "propriile lor slot-machines", efectuând tranzacţii neautorizate de codare a cardurilor reîncărcabile Dunkin Donuts, pentru a obţine astfel informaţiile confidenţiale privind conturile clienţilor a unor diferite bănci.
70 de infracţiuni
Cei doi inculpaţi, Daniel Gheorghe şi Ionel Cristian Popa, ambii de 33 de ani, au fost acuzaţi joi de către Curtea Supremă din Queens, pentru săvârşirea a 70 de infracţiuni. 66 dintre capetele de acuzare sunt pentru posesia unui instrument falsificat, acuzaţie de gradul doi în legislaţia lor penală pentru care riscă o pedeapsă de executat de până la şapte ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare. Evident, ambii inculpaţi au pledat "nevinovat" faţă de toate acuzaţiile care li se aduc.
Potrivit rechizitoriului remis instanţei, poliţia a observat primele retrageri neautorizate în luna martie a anului în curs. Aparent, bancomatele citeau cardurile cadou ca pe nişte carduri emise de bancă. Numai că, după fiecare tranzacţie, cei doi români blocau banii, de obicei câte o bancnotă de 20 de dolari, aceştia ajungând în propriile lor buzunare.
Chase,