Aproximativ 19.500 de candidaţi au fost înscrişi la concursul de suplinitor organizat joi, peste 1.100 optând pentru un post într-o şcoală din Capitală, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, informează Mediafax.
Concursul va avea loc în centrele constituite la nivel judeţean sau în Bucureşti, subiectele fiind elaborate de Ministerul Educaţiei, la nivel naţional.
Ministerul Educaţiei încearcă să elimine orice tentativă de a intra în sistemul de educaţie a celor care nu pot obţine la un concurs minimum 5, de aceea a modificat structura concursului de suplinitor, înlocuind proba orală cu una scrisă. De asemenea, în toate sălile de concurs au fost instalate camere de supraveghere.
La concursul de suplinitor s-au înscris persoanele care nu au participat la concursul de titularizare sau care nu au promovat respectiva sesiune. De asemenea, candidaţii care au fost eliminaţi la concursul din 13 iulie pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu pot participa la testarea din 4 august.
Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5.
Rezultatele vor fi afişate în 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august.
Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi.
Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat că în Bucureşti la concursul de suplinitor vor participa 1.113 candidaţi, iar testul va fi la fel de exigent ca şi titularizarea.
"Nu este nicio problemă ca şi concursul de suplinitor să fie un test scris. Concurenţii s-au pregătit pentru acest test, fie el oral sau scris. Cei care ştiau că vor susţine o probă o