Nu pot contesta buna intenţie a guvernului, deşi e plin de diletanţi. Mulţi au fost depăşiţi de criză, supuşi unor presiuni politice care au solicitat să le fie plătite favorurile, alţii sunt năuci de-a binelea. E adevărat că ceva, ceva a început să se mişte. E drept că şi criza nu mai este aceeaşi, deşi marii economişti de peste Ocean avertizează că mai urmează o replică, ceva în genul valurilor făcute de tsunami. Nu pot contesta buna intenţie a guvernului, deşi e plin de diletanţi. Mulţi au fost depăşiţi de criză, supuşi unor presiuni politice care au solicitat să le fie plătite favorurile, alţii sunt năuci de-a binelea. E adevărat că ceva, ceva a început să se mişte. E drept că şi criza nu mai este aceeaşi, deşi marii economişti de peste Ocean avertizează că mai urmează o replică, ceva în genul valurilor făcute de tsunami.
Dreptul la liberă informare este garantat prin lege, iar guvernul, dincolo de încurajări, trebuie să răspundă la câteva întrebări simple. Poate o fi explicat, dar n-am auzit eu, că-s mai fudul de-o ureche.
1. Care este datoria externă a ţării? Cetăţenii trebuie să afle exact în ce împrumuturi a fost înglodată România, cât şi pentru ce timp vor trebui să plătească gafele unor potentaţi ai zilei.
2. Care este numărul real de şomeri din România? Trimiterea în şomaj tehnic cu salariul diminuat, “mascarea “ lor nu este o soluţie. Nu cifra cu care ne mândrim în UE este importantă, ci modul în care a crescut ea vertiginos, aproape de 3 ori.
3. Ce s-a întâmplat cu banii de la FMI? Pentru a pune capăt speculaţiilor, trebuie explicat românilor, la tablă, leu cu leu, ce s-a întâmplat cu aceşti bani împrumutaţi! 4. Care sunt domeniile în care economia românească şi-a revenit? Poate ar fi bine să ne axăm pe acestea, să descoperim calea prosperităţii.
N-am pretenţia neruşinată de a mă pricepe la toate, nici măcar nu sunt economist. De