Deşi s-a anunţat că apa potabilă va fi oprită doar o zi, Apă-Canal ne-a prelungit coşmarul. Spitalul de Urgenţă este una dintre instituţiile care au avut cel mai mult de suferit din această cauză.
SC Apă-Canal şi-a bătut joc, ieri, de 200.000 de gălăţeni. Aşa-zisa sistare a furnizării apei potabile pentru 26 de de ore s-a prelungit spre disperarea celor care au consumat rezervele făcute din vreme. Intervalul anunţat iniţial a fost 2 august, ora 3.00 - 3 august, ora 5.00. În realitate, în multe cartiere nici la prânz, miercuri 3 august, încă nu curgea apă la robinete.
Cele mai mari probleme cauzate de lipsa apei potabile s-au înregistrat la Spitalul de Urgenţă. Deşi unitatea sanitară a avut o rezervă de aproximativ 500 metri cubi, consumul a fost redus drastic. Ba mai mult, în blocul operator nu s-a mai intrat decât în cazuri excepţionale, restul intervenţiilor chirurgicale fiind anulate.
În timp ce reprezentanţii Apă-Canal spuneau că se va da drumul la apă până la prânz, medicii de la Spitalul Judeţean se rugau să nu se epuizeze rezerva unităţii .
„Până la ora 13.00 sperăm să fie reluată alimentarea cu apă", a spus Niţă Podaru, director tehnic-producţie Apă-Canal.
Emoţii, la spital
"Ceva apă în rezervă mai avem, dar nu pentru mult timp. Medicii au fost nevoiţi să amâne operaţiile şi astăzi, pentru a doua zi. Activitatea este îngreunată. A fost dat peste cap programul operator. Se lucrează într-un ritm redus", ne-a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
În ceea ce priveşte calitatea apei din bazinul de rezervă al Spitalului de Urgenţă, specialiştii din cadrul DJSP au hotărât că trebuie clorinată înainte de a fi băută sau utilizată de către bolnavi şi personalul unităţii.
„A fost urmărită calitatea apei din rezervoare. La un moment dat s-a decis că folosirea ei este riscantă şi