Cseke Attila şi-a anunţat joi demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii pentru că nu a fost consultat, la rectificarea bugetară efectuată miercuri, cu privire la ce fonduri are nevoie ministerul său. În replică, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, spune ca Cseke Attila a fost informat personal despre rectificarea bugetară şi că "nu trebuie să dăm, la greu, bir cu fugiţii".
"M-a surprins Cseke, este uşor să demisionezi, nu putem lua bani de la investiţii". Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a afirmat că i-a transmis lui Cseke Attila, înainte de rectificare, că Sănătatea va primi doar 300 milioane lei din cauza resurselor limitate şi că nu este normal ca problemele din Sănătate să fie rezolvate "luând bani de la investiţii şi dând la arierate". Ce a primit Ministerul Sănătăţii în urma rectificării
Ministrul demisionar declara, încă de luna trecută, că "bugetul Sănătăţii are nevoie la rectificarea bugetară de aproximativ un miliard de euro, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totală pe care o vom solicita".
În ciuda poziţiei acestuia, la rectificarea bugetară, Ministerul Sănătăţii a primit doar 80 de milioane de euro, adică mai puţin de zece la sută din cât a cerut Cseke Atilla. Reacţia UDMR
Conducerea UDMR susţine că demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, nu afectează funcţionarea coaliţiei de guvernare, decizia acestuia fiind respectată în totalitate de Uniune.
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că PDL a luat act de demisia lui Cseke Attila, iar în cel mai scurt timp va exista un înlocuitor, el susţinând că nu este o problemă a coaliţiei, ci a UDMR, şi a arătat că reforma în sănătate merge înainte. PNL: "un gest necesar"
Liberalii consideră că gestul lui Cseke Attila de a demisiona din