S-a dat startul rutei turistice Suceava - Putna pe calea ferată. Un tren de epocă, cu unele componente vechi de peste 120 de ani, a străbătut azi distanța Burdujeni-Cacica, iar printre călători s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Azi, la orele prânzului, s-a fluierat plecarea din gara Burdujeni a unui tren de epocă. Vechi de 120 de ani, trenul a avut ca destinaţie finală localitatea Cacica şi a transportat pe acest traseu mai mulţi călători. ”Am lansat acest traseu pentru că avem ce arăta. Pelerin în Bucovina ne-a făcut să gândim mai curajos şi am promovat şi această formă de turism cu trenul. Sunt trenuri turistice care zac în depouri şi nu mi se pare corect să nu le folosim. Se poate face chiar turul mănăstirilor cu trenul de epocă“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, unul dintre călători.
Pe ruta Suceava-Cacica, trenul de epocă a oprit şi în gările Dărmăneşti, Comăneşti, Pârteştii de Jos şi Todireşti. Trenul are în componenţă patru vagoane, dintre care trei de persoane şi unul Poştă, dar şi o locomotivă care funcţionează pe abur. Este trenul cu cele mai multe componente originale, autentice, din România.
“Locomotiva a fost produsă în România în anul 1926, este funcţională şi are toate piesele originale. Mai avem un vagon de clasa I, tip salon, un vagon de clasa a II-a şi unul de clasa a III-a. Au fost create după fotografiile care s-au păstrat la Muzeul Căilor Ferate de la Bucureşti“, a explicat Constantin Axinia, director Regionala Moldova CFR Călători. Călătorii s-au declarat încântaţi de trenul de epocă ce va circula pe cele două trasee din