O decizie a fostului director Nicolae Bacalbaşa a produs o pagubă de 12 miliarde de lei vechi în bugetul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf Apostol Andrei" din Galaţi. S-a ajuns chiar ca un executor să încerce sechestrarea bunurilor spitalului.
În 2002, directorul de atunci al spitalului, chirurgul Cornel Mihalache, a instalat sistemul informatic „Hospital Manager". Informatizarea spitalului era obligatorie, în baza unui ordin ministerial. Un astfel de pachet informatic acoperă toate domeniile activităţii unui spital, de la informaţiile referitoare la pacienţi, (documente de internare, analize, tratamente, transferuri pe secţii, bilete de externare, costuri pacient, etc.) la administrarea spitalului, situaţia financiar-contabilă, salarizare şi raportările statistice la DSP, CJAS şi Direcţia de Statistică. Fişa informatică a pacientului poate fi accesată şi de medicul de familie.
Licitaţia a fost câştigată de firma Info World SRL Bucureşti, care realizase pachetul informatic la Institutul „Matei Balş" şi multe alte spitale din ţară. Contractul se referea la achiziţia programului şi mentenanţa echipamentelor care fuseseră puse la dispoziţie gratuit de firmă pentru 5 ani, perioadă în care s-ar fi amortizat.
În 2004, la conducerea spitalului a ajuns anestezistul Nicolae Bacalbaşa, cunoscut de la apariţiile la ştirile TV, în calitatea sa de purtător de cuvânt al spitalului. Noul director nu a văzut cu ochi buni sistemul „Hospital Manager", l-a scos din funcţiune şi fără a evalua consecinţele a reziliat unilateral contractul cu Info World. „Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, reprezentat prin conf dr Bacalbaşa Nicolae, director general, vă pune în vedere faptul că înţelegem să procedăm la denunţarea unilaterală a contractului", se spunea în adresa din 01.11.2004, semnată de Bacalbaşa.
Gherilă intre medici
Atunci a ieşit la iveală şi un episod din