Dinel Staicu a vândut muzeul de la Podari, dedicat lui Ceauşescu, unui om de afaceri. În momentul de faţă, în cadrul complexului funcţionează un hotel şi mai multe baruri şi restaurante, în care se organizază, de regulă, nunţi şi botezuri.
Controversatul om de afaceri, care a fost arestat după ce a falimentat Banca Internaţională a Religiilor, a început lucrările la Muzeul RSR în anul 2001, iar investiţia a fost finalizată în 2004. La mai puţin de un an de funcţionare, Staicu, actualmente Nuţu, a decis să treacă spaţiul în conservare. La vremea aceea totul era aranjat anapoda, statuia lui Nicolae Ceauşescu era chiar lângă cea a lui Nicolae Iorga, iar marele fotbalist Ion Oblemenco era aşezat la doi paşi de maşina miliţiei.
Din aprilie 2008, spaţiul a fost închiriat unui om de afaceri din Craiova, care l-a cumpărat în urmă cu un an şi jumătate, când atmosfera comunistă de la Podari s-a transformat într-una aristocrată. În momentul de faţă nu se mai poate vedea că locul acela a fost un altar pentru familia Ceauşescu. „Nu erau obiecte reprezentative pentru epoca comunistă. Aproape toate lucrurile din muzeu le-am dat familiei. Am mai păstrat doar statuia lui Nicolae Ceauşescu, maşina de miliţie şi tunurile. Pot spune că până acum am investit în reamenajarea spaţiului un milion de euro şi nu vreau să mă opresc aici. Pe viitor voi face un hotel de patru stele, terenuri de sport, un centru spa. Vreau ca locul să fie un punct de atracţie pentru toată lumea. În momentul de faţă avem trei locuri în care se pot organiza nunţi, botezuri şi diferite evenimente, iar totul merge de minune“, a spus Costi Gheorghe, patronul palatului RSR.
Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO!
„Nu ştim de acest muzeu“
Ţăranii din Podari recunosc cu zâmbetul pe buze că nu au auzit de muzeul dedicat lui Nicolae Ceauşescu. „Avem noi aşa ceva aici, în