"Eram în Anglia când am fost sunat şi mi s-a transmis că inundaţiile au distrus total fundaţia casei. Mi-au trimis filme pe email…Era o casă de vacanţă de peste 120 de mp, cu şase camere. Noroc că am avut asigurare obligatorie", îşi începe povestea Ştefan Lucaciu, primul român care a fost despăgubit cu 20.000 de euro de PAID, compania care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor. Este prima daună totală achitată în cadrul programului de asigurare obligatorie a locuinţelor.
Lucaciu spune că a primit de la PAID, în urmă cu câteva zile, un cec pe care urmează să îl încaseze. "S-au mişcat foarte repede. Viitura s-a produs pe 10-11 iunie. Au venit, au constatat, au cerut acte, au mai verificat, ne-au mai cerut alte acte pentru dosarul de despăgubire. Acum aştept să încasez cecul", a declarat pentru gândul Ştefan Lucaciu, care a precizat că la achiziţionarea poliţei nu i s-au solicitat informaţii privind autorizaţiile necesare construcţiei locuinţei.
"Despăgubirea a fost plătită ca urmare a distrugerii totale a locuinţei, situată pe Valea Avrigului, în urma inundaţiei produse în localitatea Avrig (judeţul Sibiu) în data de 10 spre 11 iunie 2011. Compania care a vândut poliţa de asigurare în numele PAID şi care s-a ocupat de instrumentarea dosarului de daună este Credit Europe Asigurări", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.
"În ultimii ani am văzut că apa râului avea un debit tot mai mare"
Lucaciu şi-a cumpărat poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei în data de 28 decembrie 2010, cu intrare în vigoare din data de 1 ianuarie 2011. "Asigurarea nu am cumpărat-o de frica amenzilor. În ultimii ani am văzut că apa râului avea un debit tot mai mare, atunci când ploua. Casa mea a fost prima în calea viiturii, dar apa a mai afectat şi alte case din zonă", a mai spus Lucaciu, care consideră că poliţa de asigurare obligator