Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu, care vizează scoaterea din anonimat a nouă obiective turistice din România. La concertele din 10 şi 11 septembrie, sunt aşteptaţi să participe cel 30.000 de turişti români şi străini. Se vor organiza de asemenea ateliere de creaţie şi expoziţi cu iz medieval, ca-n vremea lui Vodă Ţepeş.
„Mă bucur că ideea unui artist, născută într-o dimineaţă sub duş, se concretizează”, a mărturisit ieri, la Târgovişte, Zoltan Toth, solistul Trupei Sistem, cel care a reuşit prin ONG-ul pe care-l deţine să obţină un milion de lei, fonduri europene nerambursabile, cu care să promoveze fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. „Curtea Domnească de la Târgovişte este de departe cea mai frumoasă locaţie în care am fost până acum”, a completat Zoltan. Formaţia Sistem şi-a propus să facă cunoscute în ţară şi în străinătate cel puţin nouă obictive turistice inedite din România. Deocamdată, au fost semnate contracte de finanţare pentru Târgovişte, Poenari şi Râşnov.
Concerte, la umbra Turnului Chindia
Proiectul „Sistem şi prietenii – Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, respect pentru trecut” presupune organizarea, pe 10 şi 11 septembrie, exact la umbra Turnului Chindiei, a unor manifestări menite să atragă mii de turişti: concerte ale mai multor solişti; expoziţii cu caracter medieval; ateliere meşteşugăreşti cu vânzare de produse tradiţionale munteneşti, dar şi un seminar cu teme ecologice. Totodată, se vor tipări broşuri de prezentare, se va realiza un film documentar şi va fi construit un site de promovare a Curţii Domneşti. Zoltan Toth spune că proiectul său nu va avea finalitatea scontată, dacă nu i se vor alătura autorităţile locale.
La Târgovişte, Trupa Sistem a obţinut deja acest sprijin. „Municipiul nostru poate mai mult şi merită mai mult. Evenimentele din 10 şi 11 septembrie reprezintă repe