Deşi televiziunile din Statele Unite îşi încearcă de obicei norocul cu seriale poliţiste, cu medici şi avocaţi, anul acesta promit personaje de basm, S.F.-uri şi sitcomuri adresate femeilor.
Serialele americane de televiziune au tendinţa să fie bazate pe o reţetă deja testată – de obicei, serialele poliţiste au cele mai mari cifre de audienţă şi asigură un succes facil -, dar sezonul toamnă 2011 - primăvară 2012 pare a fi unul care excelează în originalitate. Doar pare, pentru că reţetele există, numai că de această dată sunt mai subtile.
Demonstrând ceva ce şi Salman Rushdie a declarat – că serialele de televiziune sunt o nouă formă de artă –, din ce în ce mai multe vedete consacrate în lungmetraje migrează către micile ecrane. Printre acestea se numără Christina Ricci, o stewardesă a anilor ’60, în "Pan Am", Aidan Quinn, care joacă în remake-ul american al serialului "Prime Suspect" (în original, cu Helen Mirren în rolul principal), Zooey Deschanel (eroină deja consacrată a comediilor romantice), James Caviezel, interpretul lui Iisus în filmul controversat al lui Mel Gibson, "Patimile lui Hristos", care joacă în "Person of Interest", şi Jonah Hill ("Superbad"), creator, scenarist, pro ducător şi voce la un serial animat, "Allan Gregory".
Aceşti actori reprezintă doar avangarda. Televiziunile au în pregătire seriale cu Dustin Hoffman, Michael Gambon, Kevin Spacey şi Jessica Lange, pe lângă cei care deja au "sărit pârleazul", precum Glenn Close, Forest Whitaker sau Steve Buscemi.
Comedii pentru femei, comedii pentru bărbaţi
În ceea ce priveşte serialele de comedie, există două mari tendinţe. Dacă sezonul trecut se punea accentul pe romantism, pe studiul a mai multe cupluri, de această dată sitcomurile noi sunt, cât se poate de evident, axate pe genuri – masculin şi feminin.
Titluri precum "Man Up"