RAADPFL a decis să renunţe la termenul privind încasarea taxei de concesionare a mormintelor pe care le deţin craiovenii în cele patru cimitire administrate de regie: Sineasca, Ungureni, Cimitirul Nord şi Dorobănţie. „Noi stabiliserăm ca termen-limită data de 1 august. Între timp, am renunţat la acest termen, tocmai pentru a le lăsa oamenilor timpul necesar să ajungă la noi, să-şi reactualizeze actele de concesiune“, a precizat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.
Într-adevăr, de când regia a anunţat că persoanele care nu-şi prelungesc dreptul de concesiune pierd mormintele pe care le deţin, craiovenii s-au înghesuit să-şi plătească dreptul de folosinţă. „Din totalul de 50.000 de locuri de veci, câte sunt în cimitirele administrate de noi, aproximativ 75% dintre deţinători şi-au plătit taxa de concesiune. Noi sperăm să vină şi restul pentru prelungirea contractelor, fiindcă nu ne dorim să se ajungă la pierderea acestor locuri. Există, din păcate, deţinători ai unor locuri de înhumare care nu şi-au mai plătit taxele şi nu au mai trecut pe la ele de 30 - 40 de ani. Probabil nu mai sunt în ţară“, a explicat Lucian Moşoiu, şeful administraţiei cimitirelor din cadrul RAADPFL Craiova.
Morminte scoase
la licitaţie
Teoretic vorbind, craiovenii care nu-şi clarifică situaţia cu mormintele din cimitirele administrate de primărie le pot pierde. Acestea pot fi scoase la licitaţie după ce li se anulează dreptul de concesiune. Locurile de veci sunt expertizate, se face un calcul estimativ, ca să se stabilească valoarea, după care sunt scoase la licitaţie. „În cazul în care se anulează concesiunea, locurile de veci sunt scoase la licitaţie. Până acum, nu s-a întâmplat acest lucru, dar teoretic acesta este parcursul. Dacă în mormântul respectiv există oseminte, acestea sunt scoase şi îngropate sub lucrare. Cel care preia concesiunea primeşte locul d