Titratul antrenor român a comentat pentru GdS situaţia Ştiinţei, afirmând că o parte din vină o au şi foştii fotbalişti ai Maximei, care nu au ştiut să menţină tradiţia grupării alb-albastre.
- Presupun că aţi aflat despre excluderea Universităţii Craiova din toate competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal. Cea mai frumoasă şi iubită echipă din România a ajuns, deocamdată, istorie. Cum comentaţi?
- Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să cunosc dedesubturile situaţiei, detalii. Sigur că nu este plăcut pentru nimeni din Craiova că Universitatea nu mai este în fotbal, dacă am înţeles bine. Ceea ce mă surprinde pe mine în fotbalul din România este faptul că marile oraşe, printre care şi Craiova, pierd „paşi“ importanţi în privinţa fotbalului, că nu se găsesc oameni de afaceri cu potenţial economic şi care să susţină financiar o echipă de fotbal. De obicei, în astfel de situaţii, în ţările importante din punct de vedere fotbalistic din Europa, echipele au fost şi sunt preluate de municipalitate. De ce? Deoarece situaţia unei echipe de tradiţie, cum este şi cazul Universităţii Craiova, nu este doar o problemă personală şi profesională, ci devine una de imagine. Într-un fel, este şi o problemă socială.
E bizar ca Universitatea să nu mai fie, iar Chiajna, da!
- Vi se pare mai săracă Liga I fără Universitatea Craiova?
- Categoric. Şi Timişoara ar trebui să fie în prima ligă, chiar şi Bihorul.
- În afară de Universitatea Craiova, şi alte foste campioane de provincie, FC Argeş, UTA, nu mai sunt în prima ligă, în timp ce Chiajna şi Mioveniul sunt! În sezonul trecut a fost în prima ligă şi o altă echipă sătească, Victoria Brăneşti!
- Este nefiresc ca echipe de tradiţie, enumerate mai sus, să nu mai fie în Liga I, iar Chiajna să joace. Nu contest şi nu insinuez nimic despre dreptul acestor formaţii de a promo