Curiozităţi... fizice
Corpul uman este capabil de multe lucruri surprinzătoare şi, din anumite puncte de vedere, chiar incredibile. Printre miturile false, locurile comune, curiozităţi şi adevăruri mai puţin cunoscute, site-ul it.notizie.yahoo.com prezintă o serie de lucruri demne de ştiut, pentru a ne cunoaşte mai bine organismul. Astfel, aflăm că de-a lungul vieţii, un american consumă aproximativ 6.722 kg de carne, adică echivalentul cantităţii de carne obţinute de la o balenă întreagă.
Potrivit unui loc comun destul de răspândit, fiinţele umane ar utiliza doar 10% din propriile resurse mentale, însă adevărul este că studii realizate cu ajutorul unor imagini radiografice au demonstrat faptul că creierul uman este întotdeauna implicat complet, chiar şi pentru realizarea celor mai simple acţiuni.
Limba are o amprentă unică, la fel ca degetele. De fapt, unii au propus deja ca amprenta limbii să fie folosită la identificarea oamenilor, existând mai multe avantaje, cum ar fi, de exemplu, faptul că nu există modalităţi de a o falsifica.
Pielea umană este într-un permanent proces de regenerare, în fiecare oră, omul pierzând aproximativ 600.000 de particule de piele. Potrivit calculelor oamenilor de ştiinţă, pierdem aproximativ 700 de grame de piele anual şi aproape 50 de kilograme într-o viaţă.
Creierul uman îşi poate aminti peste 50.000 de mirosuri diferite. S-a demonstrat că anumite mirosuri precum cel de lemn dulce, lavandă şi gogoşi pot spori excitarea masculină.
Corpul uman,
o surpriză
Femurul uman este mai rezistent decât betonul. El este capabil să reziste unei presiuni de 800 - 1.100 kg. Această caracteristică se datorează faptului că, în interior, femurul prezintă nişte ridicături osoase, mai puţin dense, numite trabeculae, care sunt astfel aranjate încât să reziste stresului cauzat de presiunea exe