Michelin
România
Ghidul Verde
Meteor Press
Michelin a creat primul ghid de călătorie cu peste 100 de ani în urmă, pentru a promova călătoriile rutiere. Astăzi, divizia Michelin Travel & Lifestyle oferă o gamă largă de ghiduri turistice, hărţi, resurse on-line de călătorie, accesorii auto şi încălţăminte. Ghidul Verde al României - creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România, lansat în limba franceză în urmă cu trei ani şi, la începutul verii, şi în limba română - cuprinde informaţii turistice despre oraşele şi zona rurală a României. "Prin aceasta nouă publicaţie, Michelin doreşte să mijlocească descoperirea bogăţiilor României pentru cât mai mulţi, să le provoace acestora dorinţa de a veni ei înşişi aici, şi să le permită să ajungă în cele mai frumoase locuri", a declarat Anne Teffo, redactor-şef al colecţiei Ghidul Verde Michelin. Opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin - trei stele, mânăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afara Bucureştilor, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee au fost desemnate cu două stele sau cu o stea.
Ghidul se împarte pe şapte regiuni, cu peisaje extrem de variate, la care se adaugă o mare diversitate a patrimoniului şi moştenirii culturale. Ghidul Verde Michelin propune plimbări ghidate în mai multe oraşe mari ale ţării, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Sibiu, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti, Buzău, Ploieşti, Craiova, Piatra Neamţ, Brăila, Bistriţa sau Deva.
De asemenea, ghidul propune numeroase trasee pentru automobile în afara cărărilor.
Ghidul are 360 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de