Deschisă doar pentru reprezentarea regiunilor din Ungaria, Casa Regiunilor Maghiare avea o activitate deloc incandescentă până la găzduirea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc.
Articol din dosarul "Reprezentarea Ţinutului Românesc la Bruxelles" dinFP România nr.23 (iulie/ august 2011), din 11 iulie la toate standurile de presă
„Eşti maghiar, locuieşti în Belgia şi cauţi companie? Vino în Casa Regiunilor Maghiare din Bruxelles şi vei găsi!” Acest anunţ este unul dintre puţinele rezultate ale căutării pe Internet ale expresiei „Casa Regiunilor Maghiare” care nu trimite la un text referitor la deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc în incinta respectivei instituţii. În rest, prea puţine informaţii – chiar şi în limba maghiară – despre acest aşezământ ungar din capitala Uniunii Europene.
Pe site-ul oficial al Casei Regiunilor Maghiare ultimul eveniment organizat în cadrul său de către această instituţie datează de prin noiembrie 2010. (Bineînţeles, nici un cuvânt despre deschiderea din mai a.c. a reprezentanţei secuilor, ştire care a făcut înconjurul lumii, astfel încât o instituţie birocratică şi cam anostă cum e Casa Regiunilor Maghiare a ajuns să ţină multe zile prima pagină a celor mai importante ziare din cel puţin două ţări ale Uniunii Europene: România şi Ungaria.)
Aflăm, totuşi, de pe site-ul Casei Regiunilor Maghiare că „scopul reprezentanţei este de a susţine dezvoltarea sistemului instituţional regional din Ungaria, în concordanţă cu obiectivele Statului Ungar referitoare la Uniunea Europeană, precum şi popularizarea în UE a regiunilor din Ungaria, urmărirea intereselor acestor regiuni în cadrul instituţiilor Uniunii, informarea şi comunicarea dintre instituţiile ungare şi cele europene”. Aşadar, urmărirea unor interese ale regiunilor din Ungaria, şi numai din Ungaria, nimic despre regiunile populate de etnici maghiari din