Veniturile ING pe piaţa românească, pe segmentul de servicii bancare destinate populaţiei, au crescut în trimestrul al doilea datorită volumului mai ridicat de creditare şi îmbunătăţirii marjelor, potrivit unui raport transmis ieri de grupul financiar olandez. "Rezultatul de bază înainte de taxe al diviziei Retail Central Europe a fost de 28 milioane euro, faţă de 27 milioane euro în aceeaşi perioadă a lui 2010. Veniturile mai mari din Polonia şi România au fost compensate parţial de presiuni pe marjele din Turcia. (...) Venitul total de bază a crescut cu 3,3%, la 252 milioane euro, de la 244 milioane euro în trimestrul al doilea al lui 2010", se arată în raportul ING.
Instituţia are în România operaţiuni pe piaţa bancară, a asigurărilor şi fondurilor de pensii.
La nivel global, profitul net al grupului a crescut cu 24,4% în T2, la 1,5 mld. euro, depăşind estimările analiştilor, în pofida unui provizion suplimentar de 310 mil. euro constituit pentru acoperirea pierderilor pe obligaţiunile de stat greceşti deţinute, transmite Reuters.
Creditorii privaţi ai Greciei au acceptat să înregistreze o pierdere de 21% pe datoriile statului elen care vor ajunge la maturitate înainte de 2020, în cel de-al doilea acord de "bailout" încheiat luna trecută de liderii europeni şi instituţiile financiare internaţionale. BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, a înregistrat o pierdere de 534 mil. euro în urma acestui acord, iar Societe Generale, proprietarul BRD, a alocat un provizion de 395 mil. euro în T2 din acelaşi motiv. ING deţinea la finele lunii martie creanţe de 1,4 mld. euro de la statul elen.
Veniturile ING pe piaţa românească, pe segmentul de servicii bancare destinate populaţiei, au crescut în trimestrul al doilea datorită volumului mai ridicat de creditare şi îmbunătăţirii marjelor, potrivit unui raport transmis ieri de grupul financiar oland