La trei ani de la ultimele alegeri locale, există primării în judeţ care nu au primit de la actuala administraţie judeţeană nici măcar un leu din cotele defalcate aferente anilor în curs. Exemple elocvente în acest sens sunt primăriile din 23 August, Costineşti, Valu lui Traian, Ovidiu. La polul opus e Primăria Siliştea, care a primit peste 14 milioane de lei în aceşti ani. Chiar şi cu această sumă pompată, drumurile din Siliştea arată ca după potop „Dacă banii nu ar fi fost învârtiţi prin firmele preşedintelui CJC, Siliştea ar fi fost un mic Paris", declara primarul din Peştera, unul dintre cei care au primit cei mai puţini bani de la CJC. La o primă evaluare a banilor alocaţi primăriilor din judeţ, aşa cum ne arată o centralizare proprie, luând în calcul hotărârile de Consiliu Judeţean din 2008 până în prezent, se trage o concluzie: criteriile repartizărilor au fost culoarea politică şi interesele celor aleşi să ne conducă.
În 2008, PSD, în top În anul 2008, la capitolul cote defalcate, cele mai mari fonduri le-au primit comunele: Cumpăna - 2.581.355 lei, Crucea - 2.179.584 lei, Topraisar - 1.910.027 lei şi Dobromir 1.496.204 lei. La polul opus, se află primăriile Agigea şi Ovidiu, care nu au primit niciun leu, dar şi 23 August, Corbu, Costineşti, Valu lui Traian şi Vulturu, care au primit foarte puţini bani.
În 2009, Hârşova a fost în graţiile CJC-ului Surpriza vine în anul 2009, când o primărie PDL a primit de la conducerea pesedistă a judeţului cei mai mulţi bani, comparativ cu toate celelalte administraţii. Este vorba despre Primăria Hârşova, condusă de Tudorel Nădrag, primar aflat la primul mandat. Acestuia i-au fost alocaţi 2.817.800 lei. O mare parte din aceşti bani, 20 de miliarde de lei vechi au fost alocaţi, spune primarul Hârşovei, cu destinaţie directă de către CJC pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare, angajament pe care