Peste 3,3 milioane de locuinte erau asigurate in Romania la sfarsitul lunii iunie din acest an, din care 2,7 milioane de case prin asigurari facultative si peste 580.000 prin polite obligatorii de asigurare impotriva doar a trei riscuri: cutremure, alunecari de teren si inundatii (in baza legii 260/2008), a anuntat vineri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). De altfel, conform ultimei interpretari date luna trecuta de Comisie, termenul limita de la care primarii pot aplica amenzi pentru cei care nu si-au asigurat obligatoriu locuintele impotriva celor trei riscuri, expira chiar vineri, 5 august 2011.
Bucuresti, Constanta si Timis, judetele in care sunt cele mai multe locuinte asigurate
La sfarsitul lunii iunie din acest an, 64% din locuintele din Municipiul Bucuresti erau asigurate, fie prin asigurari facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise in temeiul Legii nr.260/2008, pe urmatoarele locuri situandu-se judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere in asigurare de 51,4%, potrivit CSA.
Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).
Datele institutiei arata ca, la nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3, 37 milioane, din care peste 2,79 milioane de case prin asigurari facultative si 583.398 de locuinte prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%.
5 august 2011, noul termen limita - in opinia CSA - de la care cei care nu au casa asigurata impotriva celor trei riscuri, pot primi amenzi
Luna trecuta, Angela Toncescu, presedintele CSA, a anuntat un nou termen de la care cei care nu si-au asigurat locuintele impotri