Cei 4,2 miliade de lei ceruți la rectificare erau pentru medicamente compensate și gratuite, programe naționale, plata spitalelor după clasificare, achiziția a 200 de ambulanțe și reabilitarea a opt maternități. Banii primiți ajung până în octombrie. Sursa: EVZ
Fondurile urmau să fie împărțite astfel: 2,3 miliarde de lei pentru medicamente compensate şi gratuite, 1,2 miliarde de lei pentru programele naţionale, 500 de milioane de lei pentru finanţarea unităţilor sanitare din clasele unu - trei, care după clasificare urmau să aibă un buget cu 20-30% mai mare decât în 2010, 100 de milioane lei pentru achiziţia a 200 de ambulanţe noi şi 100 de milioane de lei pentru reabilitarea maternităţilor din Suceava, Piatra Neamţ, Galaţi, Oradea, Miercurea-Ciuc, Ploieşti, Oneşti şi Târgu Mureş.
Cei 341 de milioane de lei primți ajung însă pentru finanțarea Sănătății până în octombrie. Doar pentru programele de oncologie şi diabet este nevoie de 300 de milioane de lei, iar pentru cel de boli cardiovasculare, 37 de milioane de lei.
Ministrul, hotărât să-și dea demisia de luni
Ministrul demisionar al Sănătății, Cseke Attila, era hotărât să-și dea demisia de luni, însă a fost întors din drum de colegii de partid și de premierul Emil Boc.
Puținii bani primiți la rectificarea bugetară l-au convins însă să-și dea demisia. „Am anunţat încă de luni că demisionez. Premierul mi-a spus să mă mai gândesc. La fel şi conducerea UDMR. Dar, după discuţiile de miercuri, am înţeles că nu mai am de ce să mai rămân, pentru că în pofida reformei începute nu voi primi niciun ban", a declarat pentru mediafax.ro ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila.
Deși a primit asigurări că la rectificarea bugetară din toamnă a primi sumele cerute, a considerat că este „prea târziu”.
„Am primit asigurări că la rectificarea bugetară din toamnă voi primi mai mulţi bani. Din pă