Adolescenţi din opt ţări participă în această perioadă la o tabără de paleontologie ce se desfăşoară în apropiere de Bârlad. Acţiunea este organizată şi finanţată parţial de către Clubul Rotary din oraşul rulmenţilor.
Tabără de paleontologie se desfăşoară la situl din localitatea Mânzaţi. Evenimentul a ajuns la a treia ediţie, în anii precedenţi bucurându-se de succes datorită descoperirilor făcute de participanţi.
Anul acesta, tabăra a început pe 31 iulie şi va dura până luni. Participă adolescenţi cu vârste între 15 şi 18 ani din opt ţări diferite. Alături de ei, o echipă formată din specialişti şi studenţi la geologie îi îndrumă pe tineri pentru a descoperi fragmente vechi din domeniul paleontologiei sau arheologiei.
Participanţii vor vizita mai mule obiective din ţară
Cât stau în România, cei 20 de participanţi la tabără vor vizita mai multe locaţii din judeţul Vaslui, dar şi din ţară. Până acum au vizitat mai multe instituţii de învăţământ din oraşele judeţului. Zilele viitoare vor merge la Bucureşti pentru a vizita Casa Poporului, dar vor face o escapadă şi la munte - în Oituz.
„Participanţii îşi încep activităţile de cercetare dimineaţa, după care sunt duşi pentru a vizita diferite obiective", ne-a spus Bebi Lăpuşneanu, organizatorul evenimentului.
Zeci de fragmente descoperite de tineri
Acesta a mai precizat că participanţii au descoperit până în prezent mai multe fragmente ale unor animale preistorice „Printre altele, au găsit o rotulă de deinotherium (n.r. mamifer dispărut, înrudit cu elefantul)", ne-a mai spus Lăpuşneanu.
Anul trecut, în cadrul aceleeaşi tabere, partipanţii au descoperit 82 de fosile şi fragmente ale unor animale ce au trăit în urmă cu aproximativ opt milioane de ani.
___________________________________
Localitatea Mânzaţi se află în comuna Ibăneşti şi se află la 20 de kilometri