Popularizate la începutul anilor ’40, obiectele „înflorate“ îşi găsesc locul şi acum, în mai toate camerele unei case. De la mici obiecte decorative la mari piese de mobilier, obiectele cu imprimeuri florale dau un plus de naturaleţe casei tale.
Piesele de mobilier sau decorative cu printuri florale erau la modă în anii '40. Iar acest lucru era valabil atât în cazul caselor cu design modern, cât şi în cazul celor tradiţionale. Livingurile şi obiectele cu care era înfrumuseţate acestea, în mod special, au dus moda printurilor florale mai departe.
Asociate multă vreme cu romantismul şi cu feminitatea, obiectele cu motive florale sau îmbrăcate în texturi cu flori imprimate şi-au făcut loc uşor, natural, şi în casele cu amenajare modernă şi între pereţii celor cu decor futurist. Pornind de la nişte pahare de limonadă cu flori stilizate pictate, vaze, glastre şi ajungând la tablouri care dau un plus de culoare dormitorului, draperii care înviorează atmosfera, perne decorative şi chiar canapele acoperite cu huse „înflorate", opţiunile sunt de toate mărimile, culorile şi pentru toate gusturile.
Cele mai mari avantaje ale acestei tendinţe - culoarea şi naturaleţea cu care îţi umplu casa. Cel mai mare dezavantaj - care-i face pe mulţi să fie uşor sceptici -, riscul de a pune în aceeaşi încăpere prea multe stiluri şi tipare, care se bat cap în cap.
Simţul măsurii
Indiferent despre ce cameră din casa ta vorbim, trebuie să reţii un lucru: printurile se folosesc în cantităţi mici. Astfel, dacă alegi să-ţi pui perdele şi draperii cu desene florale, ai grijă ca pe pat să ai aşternuturi uni, la care să adaugi o pată de culoare folosind o pernă dintr-un material cu flori.
Sfaturile designerilor:
Trei reguli care se cer respectate când alegi „florile":
1. Mergi pe teme florale în armonie cu nuanţ