După o pauză de câţiva ani, Festivalul de folclor „Ecouri Meseşene” este reluat. Ansambluri din Sălaj, dar şi din judeţele vecine şi din Republica Moldova vor dansa duminică 7 august, pe scena ce va fi amenajată în amfiteatrul de la Porolissum.
Iubitorii cântecului şi dansului popular sunt aşteptaţi duminică, 7 august, la Complexul Arheologic Porolissum de la Moigrad unde va avea loc, cu începere de la ora 14.00, cea de-a 36-a ediţie a Festivalului „Ecouri Meseşene”, organizat de Centrul de Cultură şi Artă Sălaj şi Consiliul Judeţean Sălaj. Odată cu ediţia din acest an, festivalul pierde din denumire sintagma „dans femeiesc”, cum s-a numit până acum, şi devine festival naţional de folclor, cu perspective de transformare a lui, începând de anul viitor, în festival internaţional.
Pe scena ce va fi montată în amfiteatrul complexului vor urca duminică, din Sălaj, ansamblurile „Plaiuri Sălăjene” din Horoatu Crasnei, „Mugurii Şumălani” din Şumal, comuna Marca, „Cizerana” din Cizer, “Meseşana” din Meseşenii de Jos, „Spiriduşii Valcăului” din Valcău de Jos, Ansamblul „Marinanca” din Marin, Ansamblul „Cizereanca” din Cizer, ansamblul Clubului Copiilor din Cehu Silvaniei şi Ansamblul “Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.. Din judeţele vecine şi-au anunţat participarea la festival ansamblurile „Solovăstru” din judeţul Mureş, „Mara” din Sighetu Marmaţiei, „Balada” din Bistriţa Năsăud şi „Joc de Ceanu Mare” din Cluj Napoca. Va fi prezent la Porolissum şi un ansamblu din Republica Moldova. Este vorba despre „Floarea soarelui” din Chişinău.
Vedetele ediţiei din acest an a festivalului vor fi soliştii de muzică populară Mariana Anghel, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Mureşan şi Ioan Bocşa, Ovidiu Barteş şi Ovidiu Olar, invitaţi să susţină recitaluri la Porolissum.
Pentru zălăuanii care vor să participe la festival şi nu au cu ce ajunge acolo, organizat