Deşi firmele fac investiţii serioase în laptopuri şi telefoane mobile de ultimă generaţie pentru angajaţi, aceştia se folosesc de astfel facilităţi în scopuri personale, după cum arată un studiu recent.
Potrivit unui sondaj, realizat pe un eşantion de 1.140 de angajaţi, tot mai multe persoane au constatat că petrec mai mult timp navigând pe internet sau jucându-se pe gadgeturi în timpul programului de lucru şi acordă tot mai puţină importanţă sarcinilor pe care le au de făcut, informează Daily Mail.
Pentru a se ajunge la această concluzie, harmon.ie, o companie de software, le-a pus voluntarilor diferite întrebări despre atitudinea pe care o au angajaţii din Marea Britanie faţă de gadgeturi.
Astfel, s-a constatat că 41% dintre respondenţi s-a declarat dependenţi de noua tehnologie şi au precizat că petrec mult timp scriind sms-uri, ascultând mesajele vocale, verificând şi trimiţând mailuri.
În plus, o persoană din zece a precizat că postează diferite mesaje pe Facebook sau pe alte reţele de socializare chiar şi atunci când sunt în timpul unei şedinţe sau a unei întâlniri importante.
O treime dintre subiecţi au spus că au nevoie de 20 de minute pentru a-şi relua treaba pe care o aveau, după ce au fost "perturbaţi" de un de un sms, un mail sau un mesaj primit pe o reţea de socializare.
Mai mult de o treime dintre persoane au precizat că gadget-urile le distrag atât de mult atenţia încât nu se pot reapuca de treburile pe care le au, iar 22% spun că din cauza noii tehnologii creativitatea lor a fost afectată.
Studiul arată că problemele nu se sfârşesc odată cu terminarea programului de lucru. Astfel, 85% dintre britanici au răspuns că sunt atât de dependenţi de aceste gadget-uri încât îşi verifică email-ul în weekend, 74% au spus că au acest obicei chiar şi în concediu, în timp ce aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că