Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba a declarat sâmbătă pentru Agerpres că pentru reorganizare teritorială este nevoie de dialog şi de consultare cu populaţia şi că această schimbare este privită în mod greşit ca o problemă a secuimii. Sursa: VLAD STĂNESCU
"Cred că reorganizarea teritorială a ţării este o temă care îi priveşte pe toţi cetăţenii acestei ţări, nu numai pe câţiva politicieni, care vor să ia o decizie ce ne va influenţa viaţa în fiecare minut. De aceea, eu cred că este nevoie de dialog, de consultare cu populaţia, e nevoie de studii aprofundate. (....) Eu cred că oamenii trebuie să decidă singuri unde să aibă capitala de judeţ şi cu cine să fie împreună, pentru că statul deserveşte populaţia", a spus Borboly Csaba pentru Agerpres.
Întâi regiunile de dezvoltare, apoi reorganizarea administrativă
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita este de părere că mai întâi ar trebui să se reorganizeze regiunile de dezvoltare şi apoi, pe baza acestei experienţe, să se încerce şi reorganizarea administrativă. Totodată, Borboly consideră că este nevoie de consens politic şi de modificarea Constituţiei. "Până când nu ştim ce efecte va avea, cum va funcţiona şi ce se va întâmpla, nu cred că e bine să luăm această decizie acum când nu este un consens politic, pentru că eu cred că reorganizarea teritorială trebuie să se bazeze pe un consens politic, care să fie reglementat şi în Constituţie", a explicat preşedintele CJ Harghita.
Important pentru toţi românii
El a susţinut că reorganizarea administrativă a fost abordată ca o problemă a secuimii, ceea ce nu este adevărat, pentru că modul în care este organizată România îi priveşte pe toţi românii.
Luni, 8 august, comisia coaliţiei de guvernământ se va întruni din nou pentru a analiza soluţiile privind reorganizarea administrativ - teritorială a României. "Este un subiect p