România are multe locuri frumoase pe care ar trebui să le vizităm, iar unele dintre ele chiar au devenit simboluri şi au ajuns să ademenească mulţi vizitatori chiar şi din străinătate.
Cimitirul Vesel din Săpânţa
Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea S pânca, judecul Maramureş, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective. Ineditul acestui cimitir este diferenţierea faţă de majoritatea culturilor popoarelor, care consideră moartea ca un eveniment foarte solemn. Uneori, caracterul aparte al acestui cimitir a fost pus în legătură cu cultura dacilor, a căror filozofie era bazată pe nemurire şi pe consideraţia că moartea era un motiv de bucurie, persoana respectivă ajungând într-o altă viaţă, mai bună.
Cimitirul îşi are originea în câteva cruci sculptate de Stan Ioan Pătraş. Astfel, în 1935, Pătraş a sculptat primul epitaf, iar din anii '60 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică şi o atracţie turistică.Unele cruci sunt pictate pe ambele părţi. Pe o parte este plasată o descriere a vieţii celui îngropat, iar pe celălalt o descriere a motivului morţii.
Mânăstirea Voroneţ
Mânăstirea Voroneţ este situată în satul cu acelaşi nume, la 36 km de Suceava şi la numai 4 km de centrul oraşului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui ^tefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai patru luni şi jumătate ceea ce constituia un record pentru acea vreme.
Legenda "originii" bisericii uneşte pe vecie două mari personalităţi în destinul nostru naţional: ctitorul mânăstirii