Designerul Kristina Dragomir şi-a creat spaţiu de lucru într-o casă din 1938, mixând piese de anticariat şi de ultimă generaţie. Cunoscuta creatoare de pălării inedite a păstrat mult din arhitectura originală a apartamentului, dar, vopsind pereţii în alb, a dat un aer proaspăt locului.
Provine dintr-o familie veche boierească, s-a născut şi a crescut într-o casă de aproape 300 de metri pătraţi, cu câte şase camere pe nivel şi cu o grădină imensă, construită în zona Arcului de Triumf din Bucureşti. Cu aşa „antecedente", nu-i de mirare, spune ea, că iubeşte la nebunie casele cu poveste şi obiectele de artă descoperite prin anticariate uitate de lume.
Între două şedinţe de lucru cu clientele pentru care coase pălării spectaculoase, designerul Kristina Dragomir ne-a primit într-una dintre cele două case cu care se mândreşte: casa-atelier, pe care o împarte şi cu familia, şi cu oamenii care-i poartă creaţiile.
Casa are două cranii: unul alb, la intrare, altul auriu, într-un hol interior
În casa designerului de pălării, intri direct din bulevardul Mihail Kogălniceanu. Dar zgomotul din stradă pe care îl fac maşinile pe unul dintre bulevardele centrale ale Bucureştiului nu afectează nicicum armonia apartamentului cu trei camere înalte, cu pereţi de un alb imaculat. Kristina Dragomir s-a mutat aici în urmă cu şase luni şi, chiar dacă locul are deja tot ce îi trebuie, şi-n primul rând personalitate, spune că mai are multe detalii de adăugat pentru ca totul să fie perfect.
Bloc din 1938
Îi place să spună că nu ea a ales casa, ci casa a ales-o pe ea. N-a căutat-o mult. Ba din contră. „Ador casele vechi, iar când am vizitat apartamentul acesta, cel mai tare mi-a plăcut că avea un aer parizian în adevăratul sens al cuvântului. Este o construcţie din 1938, un bloc foarte solid, cum se construiau odată, care m-a