Ultima luna de vara a intrat in scena. Prin urmare, iti propunem cateva experiente neobisnuite pentru a incheia sezonul: kitesurfing, wakeboarding, rafting si alte sporturi nautice extreme pentru un plus de adrenalina. Citeste mai jos unde poti practica aceste sporturi si cat de costa.
1. Kitesurfing-ul, cunoscut si sub numele de kiteboarding, este un sport nautic extrem ce presupune utilizarea unui zmeu pentru "a zbura" pe apa. Zmeul trebuie sa fie destul de puternic pentru a trage un surfboard /wakeboard (asemanatoare cu o placa de snowboard).
Acest sport poate fi practicat aproape in orice locatie cu apa, singurul factor important fiind viteza vantului. Spre deosebire de parasainling, pentru kitesurfing ai nevoie intai de instruire riguroasa. De ce? Pentru ca trebuie sa stii cum sa ridici zmeul, cum sa manevrezi surfboard-ul, pentru a nu te accidenta.
Galerie Foto
Poti face kitesurfing si in Romania, in zona cuprinsa intre statiunile Mamaia si Navodari, unde scoala D&D Kiteboarding ofera cursuri de 10 ore, la finalul carora primesti atestare internationala. Pretul este de 1.400 de lei (inclusiv echipament). Daca nu esti decis, poti opta pentru un curs de doua ore (300 lei), pentru a te familiariza cu acest sport.
2. Rafting-ul este deja un sport popular in Romania, avand in vedere multitudinea locatiilor in care poate fi practicat. Printre cele mai cunoscute trasee de rafting se inscriu: Crisul Repede (de la confluenta cu Valea Iadului la satul Vadu Crisului), Ariesul (navigabil de la Albac pina in Turda), raul Nera (plecare din satul Sopotul Nou pina la intersectia cu Valea Beusnitei), Buzau (dupa barajul Siriu), Cerna (in aval de Cheile Cernei) si Bistrita (de la Vatra Dornei) si defileul Jiului (intre Livezeni si Bumbesti Jiu).
In prezent, rafting-ul are sase nivele de dificultate, in functie de vite