Migdalele sunt delicioase, hranitoare si extrem de energizante, de aceea se consuma cu masura.
Specialistii au constatat ca migdalele contin proteine deosebit de valoroase pentru corpul uman, grasimi si acizi grasi esentiali, vitamine - A, B, E, F si minerale: clor, fier, zinc, magneziu, calciu, in cantitate mult mai mare decat alunele, si toate acestea energizeaza, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul.
Tot in compozitia migdalelor se gaseste o substanta numita amigdalina, cunoscuta si sub denumirea de letril sau vitamina B17, care are un rol important in lupta impotriva cancerului si previne cu succes aparitia acestei boli prin eliminarea celulelor canceroase. Amigdalina e cunoscuta de mii de ani in China, Egipt, Grecia si Roma Antica, fiind extrasa din migdalele amare si tot de atunci folosita in tratarea unor tumori ale pielii.
La inceputul secolului al XX-lea, vindecatorul Edgar Cayce, supranumit "profetul adormit", recomanda bolnavilor de cancer sa manance zilnic cateva migdale, fructe despre care stia ca au puternice proprietati antitumorale. De asemenea, recomanda migdale in caz de tuberculoza, bronsita, insuficienta hepatica, anemii, scleroza in placi, constipatie, litiaze renale si urinare.
Continutul bogat al migdalelor in vitamina A si in acizi grasi polinesaturati le recomanda in tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul, eczemele uscate, erizipelul, pistrui. Specialistii recomanda consumarea a cate trei, cinci migdale pe zi si, in conditiile in care aceste fructe sunt mancate regulat, in timp se vor constata imbunatatirea multor functii ale organismului. Cura de migdale se face cu foarte mare rabdare, ca de altfel orice tratament naturist.
Migdalele mentin inima sanatoasa, iar acest efect este pus pe seama continutului ridicat de potasiu, magneziu, grasimi mononesaturate si v