Alimentaţia „celui mai bun prieten”, căţel ori pisică, trebuie aleasă cu grijă iar vara e important să aibă mereu apă proaspătă. Veterinarii recomandă ca în zilele toride să nu scoateţi animalul din casă decât dimineaţa sau seara, fiindcă riscă să facă accident vascular. Şi, pe cât posibil, să-l duceţi la salon pentru a fi tuns!
Proprietarilor de animale de companie le place să creadă că cei mai buni prieteni sunt vioi şi permanent în căutarea atenţiei, însă şi ei pot avea probleme de sănătate. Tocmai de aceea, medicii veterinari le recomandă acestora să acorde o atenţie sporită patrupedelor, mai ales în timpul verii.
În cazul în care tocmai aţi devenit proprietarul unui căţel de câteva săptămâni, este important să afli dacă puiul a fost deparazitat. Astfel, dacă la vârsta de patru săptămâni a primit prima pastilă de deparazitare internă, atunci procesul se va repeta după două săptămâni în cazul în care a eliminate paraziţii după prima administrare a pastilei.
Următoarea etapă importantă din viaţa unui căţel sănătos este vaccinarea. „Este foarte important ca în perioada vaccinării, câinele să fie izolat. Primul vaccin se face la vârsta de şase săptămâni, apoi din două în două săptămâni - alte trei vaccinuri. Pe raza judeţului Giurgiu sunt foarte multe cazuri de parvoviroză şi jigodie şi din acest motiv este foarte bine ca animalul de companie să fie vaccinat împotriva acestor boli”, a spus medicul veterinar Cătălin Funieru.
Hrană uscată, dar şi legume
În ceea ce priveşte alimentaţia, specialiştii recomandă să îi asiguraţi patrupedului o hrană variată şi adecvată vârstei. „Hrana uscată trebuie aleasă în funcţie de categoria lui, poate primi şi lapte, orez cu legume, paste făinoase, un ou fiert pe săptămână, supă de pui, iar carne de maximum trei ori pe săptămână”, mai spune medicul veterinar.
Aerul condiţionat, periculos
Hidrat