Matasea de porumb, folosita din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afectiuni, are proprietati diuretice, antiinflamatorii si calmante, elimina kilogramele in plus, amelioreaza durerile premenstruale, ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi, rezolva afectiunile prostatei si alte numeroase probleme urinare. La noi, matasea de porumb este socotita cel mai puternic diuretic natural.
Matasea de porumb are in compozitie flavonoide, saponine si saruri de potasiu, numeroase vitamine precum B, C, E si K, lipide, tanin si substante minerale. De asemenea, in matasea de porumb se mai gasesc si importante cantitati de betacaroten, niacin si seleniu.
Ceaiul se prepara foarte simplu, din doua linguri de matase uscata si maruntita puse in 300 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10, 15 minute, apoi se filtreaza. Dupa gust, ceaiului i se poate adauga o lingurita de miere de albine si/sau zeama de lamaie. In caz de nevoie se beau doua, trei cani de ceai pe zi, in cure de cate zece zile cu pauza de cate cinci zile.
Datorita continutului mare de minerale si vitamine, matasea de porumb energizeaza si este benefica pentru sanatatea vaselor de sange. Tocata marunt, se poate adauga in alimentatia zilnica. Matasea de porumb lupta impotriva cancerului. Continutul ridicat de flavonoizi, polifenoli, fitochimicale si antioxidanti o recomanda ca adjuvant in tratamentul cancerului.
Ceaiul fierbinte din matase de porumb ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la regenerarea sistemului urinar, a eliminarii pietrelor de la rinichi si imbunatateste functiile bilei si ale ficatului. Ceaiul se recomanda si in caz de hipertensiune arteriala, cu conditia sa nu existe tratament medicamentos cu furosemide.
Ceaiul din matase de porumb se recomanda si persoanelor care vor sa slabeasca, deoarece are in compozitie un mucilagiu c