Oamenii de ştiinţă americani susţin că includerea în dietă a alimentelor precum leguminoasele, orezul brun, legumele verzi şi fructele uscate ar putea reduce riscul dezvoltării cancerului intestinal.
Potrivit experţilor, persoanele care mănâncă fasole sau linte, de cel puţin trei ori pe săptămână, îşi reduc cu până la o treime riscul dezvoltării polipilor, formaţiuni proeminente din interiorul intestinului care se pot maligniza, se arată în studiul realizat de cercetătorii de la Loma Linda University din California, coordonaţi de dr. Yessenia Tantamango, informează Daily Mail.
Mai mult decât atât, cercetarea arată că persoanele care consumă orez brun o dată pe săptămână îşi reduc cu 40% riscul de a face cancer intestinal, iar cele care consumă legume verzi gătite îşi diminuează riscul îmbolnăvirii cu 25%.
Pe parcursul studiului, realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane, specialiştii au descoperit că fructele uscate au un rol important în reducerea riscului de a dezvolta polipi, dacă sunt consumate de cel puţin trei ori pe săptămână.
Aceasta este prima cercetare care pune în evidenţă alimentele specifice care pot diminua riscului apariţiei cancerului intestinal.
Dr. Tantamango, autorul studiului, a spus că aceste alimente conţin multe fibre, ceea ce le transformă în arme puternice în lupta contra cancerului intestinal. "Leguminoasele, fructele uscate şi orezul brun conţin o cantitate mare de fibre care au proprietatea de a dilua aditivii carcinogeni. Mai mult decât atât, legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conţin compuşi detoxifianţi care pot îmbunătăţi funcţia de protecţie. Consumul acestor tipuri de alimente poate contribui la scăderea riscului dezvoltării polipilor în colon, ceea ce are ca rezultat reducerea riscului apariţiei cancerului colorectal", menţionează coordonatorul studiului.
Oamenii de ştiinţă americani susţin