În câteva locuri din România a fost măcel. La Galaţi, ca şi în multe oraşe, oamenii doreau doar să bea mai mult Cico. Cu acest episod, serialul „Misterele Revoluţiei“ trage cortina peste „sezonul de primăvară“. „Adevărul“ vă prezintă latura derizorie a Revoluţiei din 1989. Gălăţenii au multe motive să se declare ruşinaţi de felul în care au înţeles schimbarea de regim.
Galaţi: revoluţionari fără Revoluţie
Ziariştii Revoluţiei, 20 de ani fără regrete
VIDEO Cum a confiscat FSN Revoluţia
Viorel Popescu, crainic la Radio România Actualităţi: „Silviu Brucan controla tot!“
Stănculescu: Iliescu a jucat cartea sovietică pe mână cu spionul Militaru
Botoşani: Revoluţionarii de carton vor pământ pe alese
Serialele „Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Misterele Revoluţiei" au pedalat, până acum, pe eliminarea cuplului dictatorial, pe latura tragică a evenimentelor din decembrie 1989 şi pe gaşca de diversionişti care a preluat puterea şi nu a mai vrut să-i dea drumul.
După cele două luni şi jumătate de dezvăluiri zilnice (care completează cele aproape trei luni de dezvăluiri făcute de „Adevărul" în serialul „Sfârşitul Ceauşeştilor", la sfârşitul anului trecut), în ultimul episod din „Misterele Revoluţiei" vă prezentăm acea parte care este, de obicei, ocolită. Astăzi scriem despre Revoluţia derizorie, despre Revoluţia ridicolă care spune, şi ea, foarte multe despre România anului 1989 şi aspiraţiile ei.
Despre Revoluţie se vorbeşte, întotdeauna, cu evlavie. 159 de oameni au murit până la 22 decembrie 1989 (ora 12.09) pentru libertate, apoi alţi 957 au căzut într-un război care nu a existat: războiul cu teroriştii lui Ceauşescu, cu „copiii orfani crescuţi de cuplul dictatorial ca să-i apere şi să ne omoare", după cum anunţa, când şi când, Televiziunea Română „Liberă".
Izbucnită la Timişoara la jumătatea lunii decembrie, Revoluţia a