Supărător. Dacă oricât de mult te-ai feri de căldură transpiraţia tot apare, poate că este cazul să renunţi la cremele de corp Muşcăturile de ţânţari
Ai investit într-un aparat cu ultrasunete care să alunge tânţarii? Departamentul de Entomologie de la Universitatea Purdue susţine că ai aruncat banii pe fereastră, acestea fiind total ineficiente. Şi nici spray-urile antiţânţari nu au scăpat de controverse. Deci, pliciul este unica rezolvare?
Soluţia: O clinică americană susţine că vitamina B (necesară sistemului nervos) schimbă mirosul corpului, făcându-l neatrăgător pentru insecte. Aşadar, un supliment de vitamina B nu strică, mai ales dacă vei petrece mult timp lângă un lac, râu sau mare. În cazul muşcăturilor severe e nevoie de aplicarea unui unguent cu hidrocortizon.
Transpiraţie
E normal ca temperatura ridicată de afară să-ţi provoace transpiraţie, dar nu e normal să transpiri chiar şi atunci când stai la răcoare sau la o temperatură mai mică de 25 de grade Celsius. Puţine femei ştiu că majoritatea cremelor de corp astupă, practic, porii pielii, fapt ce face ca transpiraţia să se producă mult mai des şi mai abundent, provocând şi probleme estetice, precum acneea.
Soluţia: Laptele de corp este mult mai gentil, iar dacă nu poţi renunţa la creme, optează pentru cele special concepute pentru acest anotimp şi aplică-le într-un strat subţire.
Foliculită
În concediu vrei să profiţi de tot timpul disponibil şi recurgi la lama de ras pentru a scăpa de părul nedorit. Acesta este primul factor care favorizează apariţia acelor mici bubiţe de după epilat. Mai mult, şi apa sărată irită dermul, şi aşa agresat de lamă, favorizând infecţia la rădăcinile de păr. Mai există şi un alt tip de foliculită, numită "foliculita înotătorului", ce apare în mod tipic după 72 de ore de la înotul în piscină.
Soluţia: Igiena corespunzătoare şi epil