Aruncăm la gunoi amintiri, obiecte vechi sau nefolositoare, deşeuri şi chiar alimentele de-abia cumpărate. Potrivit unui studiu, 20% dintre alimentele achiziţionate merg direct la coşul de gunoi, de multe ori, din cauza promoţiilor: cumpărăm fără să avem nevoie.
Nu o dată ni s-a întâmplat fiecăruia dintre noi să aruncăm ceva de care la vremea respectivă credeam că ne putem lipsi, pentru ca apoi să ne dăm seama că ne-ar fi fost util. Desigur, aruncăm lucruri şi din greşeală, unele dintre ele de valoare, după cum reiese din cazurile relatate de reprezentanţii firmelor de salubrizare contactaţi de adevărul.ro.
Din fiecare sector al Capitalei, sunt colectate lunar în medie 12.000 de tone de gunoi menajer şi stradal, iar la staţiile de sortare angajaţii au surpriza de a găsi şi lucruri pe care nu oricare dintre noi le-ar arunca.
Printre cele mai neobişnuite lucruri găsite la gunoi de angajaţii Rosal, se numără păpuşile gonflabile şi alte obiecte cu tentă sexuală, dar nu au lipsit nici obiectele de valoare precum bijuterii din aur sau argint, poşete, portofele, carduri, pemise auto sau buletine.
"În situaţiile în care a fost găsit un act de identitate, a fost contactat proprietarul. Unde nu, a fost solicitat sprijinul poliţiei", a explicat, pentru adevărul.ro, Georgiana Stanciu, directoarea Departamentului de Marketing şi Comunicare din cadrul Rosal, firma de salubrizare care colectează şi gunoiul din sectorul 3 al Capitalei.
Reprezentantul firmei Urban ne-a povestit că din containere au fost colectate animale moarte, dar şi vii, cele din urmă fiind salvate. Din păcate, angajaţii de la salubritate au găsit în repetate rânduri şi bebeluşi aruncaţi de mame iresponsabile, de multe ori prea tinere pentru a-şi asuma responsabilitatea pentru o viaţă umană.
"Deoarece URBAN colectează aproape tot, exceptând deşeu