„Adevărul“ vă propune o radiografie a preţurilor pentru apartamentele din marile oraşe din România. Vezi unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe case din ţară. Locuinţele din marile oraşe se ieftinesc de la lună la lună. Există şi excepţii. Apartamentele din Oradea, Arad sau Timişoara sunt imune la scăderile de preţ.
Capitala rămâne oraşul cu cele mai scumpe apartamente din România. Chiar dacă proprietăţile rezidenţiale au pierdut 13% din valoarea de piaţă faţă de primul semestru al anului trecut, media unui metru pătrat de locuinţă depăşeşte în continuare pragul de 1.000 de euro. Cele mai populare locuinţe, apartamentele vechi de două camere situate în zonele semicentrale, pleacă de la un preţ minim de 50.000 de euro şi pot ajunge până la 70.000 de euro, cu circa 10.000 de euro mai puţin decât în urmă cu un an.
Click pe foto să vezi unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe case din ţară
„Preferinţele cumpărătorilor de apartamente din România sunt orientate către apartamentele construite după 1977, situate în zonele semicentrale ale oraşelor şi la etaje intermediare. Suprafaţa utilă medie tranzacţionată la nivel naţional este de 65 de metri pătraţi pentru Bucureşti şi de aproximativ 60 de metri pătraţi în restul ţării", a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de evaluare Darian. Reprezentanţii firmei mai arată că la finele primei jumătăţi a lui 2011, preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi, la nivel naţional, a fost de aproximativ 739 de euro pe metru pătrat, în scădere cu circa 7% faţă de semestrul întâi din 2010.
CITIŢI ŞI:
Vezi aici cum a evoluat piaţa imobilară în ultimul an. Preţurile terenurilor ultracentrale au explodat
Află de pe forbes.ro care este legătura între case, divorţuri şi preţurile locuinţelor
Oraşele în care casele se scumpesc
Cele