In luna iulie, vanzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca. Cel mai probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%, a declarat Angela Toncescu (foto), presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
La sfarsitul lunii iunie, la nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%.
O pondere de 64% din locuintele din Municipiul Bucuresti erau asigurate, fie prin asigurari facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise in temeiul Legii nr.260/2008. Pe urmatoarele doua locuri se situeaza judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere in asigurare de 51,4%.
Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).
"In luna iulie, vanzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca. Cel mai probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%", a declarat Angela Toncescu.
"Procentul este dublu fata de cel inregistrat inainte de implementarea Legii nr.260/2008, a carei necesitate am sustinut-o intotdeauna, astfel ca este evident faptul ca introducerea obligativitatii asigurarii a impulsionat si asigurarile facultative. Am convingerea ca trendul de crestere va continua, astfel incat tot mai multi oameni sa fie protejati prin asigurare”.
Se remarca faptul ca circa trei sferturi