Berea este consumată foarte mult în perioada concediilor şi multe persoane se gândesc şi la silueta lor. Berea nu îngraţă şi rehidratează după efort fizic, reduce riscul formării pietrelor la rinichi si creste nivelul de colesterol bun (HDL), se arată în studiul „Efectele consumului moderat de bere", prezentat de reprezentanţii Asociaţiei Berarii României.
Nu îngraşă
Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml în cazul celei cu alcool şi doar 17 kcal la 100 ml în cazul celei fără alcool -, berea este acuzată pe nedrept de creşterea în greutate. Ce trebuie avut în vedere însă este menţinerea unui stil de viaţă sănătos care să presupună o dietă organizată, fără un consum de alimente hipercalorice.
Rehidratează după efort fizic
Cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicina a Universităţii din Granada şi cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu şi fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic.
Compoziţia şi caracteristicile sale senzoriale recomandă berea ca pe o băutură adecvată pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând recuperarea după exerciţiul fizic, mai ales atunci când se realizează într-un mediu călduros.
Berea furnizează organismului elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B şi antioxidanţii.
Incluzând în compoziţia sa 93% apă, berea se caracterizează printr-un efect răcoritor şi puterea de a reduce senzaţia de sete.
Reduce riscul formării pietrelor la rinichi
Berea are un conţinut redus de calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi. @