Produsele de albit dinţii oferă rezultate de scurtă durată, afirmă medicii stomatologi, care precizează că aceste tratamente distrug smalţul dinţilor. Dr. Timothy Chase, expert în cosmetica dentară din New York, spune că o dantură albă şi o gingie sănătoasă "taie" zece ani din vârsta reală, informează msnbc.com.
Dr. Chase susţine că poţi avea dinţi mai albi şi mai sănătoşi dacă mănânci anumite alimente şi bei anumite lichide. Potrivit acestuia, în special fructele şi legume au un rol important în albirea dinţilor.
● Merele, conopida şi morcovii pot înlocui cu succes periuţa de dinţi, mai ales când sunteţi la birou şi vă este imposibil să vă spălaţi. Aceste alimente au un efect abraziv asupra danturii, cu rolul de a-i curăţa. Stomatologul menţionează că merele, conopida şi morcovii stimulează secreţia de salivă, previn formare plăcii dentare care, la rândul ei, duce la apariţia petelor.
● Portocalele şi ananasul au capacitatea de a albi dinţii. Potrivit specialistului în cosmetică dentară, aceste fructe conţine acid şi enzime care ucid bacteriile din cavitatea bucală, responsabile cu apariţia cariilor. Ele îndepărtează petele de pe dinţi apărute în urma consumului de cafea, suc şi vin roşu. Dr. Chase recomandă persoanelor care vor să apeleze la sfaturile sale să evite să mănânce portocale sau ananas după ce s-au spălat pe dinţi, deoarece efectul ar putea fi unul nedorit. După periaj, structura dinţilor este sensibilă, iar acidul din aceste fructe poate provoca microfisuri în dinţi, iar riscul apariţiei cariilor este destul de crescut. Ideal ar fi ca ananasul şi portocalele să fie mâncate sub formă de gustare, după 30 de minute de la terminarea mesei.
● Căpşunile şi fructele de pădure scad nivelul pH-ului din gură. După fiecare masă nivelul pH-ului creşte, astfel că expertul recomandă să mâncăm câteva căpşuni sau fructe de pădure, pentru că ace