După ce iniţial au redus numărul angajaţilor din cadrul administraţiilor publice locale, guvernanţii încearcă să dreagă busuiocul aprobând deblocarea a 700 de posturi la nivelul întregii ţări.
Una dintre instituţiile care vor beneficia de prevederile ordonanţei 23/2011 este Consiliul Judeţean Giurgiu acolo unde din această lună au fost deblocate 21 de posturi din mai multe instituţii subordonate.
Cele mai multe dintre acestea sunt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (8 posturi) urmând Spitalul Judeţean de Urgenţă (4), Teatrul „Tudor Vianu” (3), Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională (2) şi câte unul la Şcoala Specială, Centrul Transfrontalier „Danubius”, Muzeul „Teohari Antonescu” şi Unitatea Medicală Vadu-Lat.
Spitalul e prioritar
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) spune că cele opt posturi reprezintă o gură de oxigen pentru instituţie. „Aveam nevoie de aceste posturi, în special la echipa mobilă care trebuia să se ocupe atât de copiii cu dizabilităţi din judeţ cât şi de cei din centrele speciale” susţine Denisa Cristescu.
Printre posturile care urmează să fie ocupate se regăsesc un medic neuro-psihiatru, un asistent medical fizioterapeut, un kinetoterapeut şi un logoped. Cel mai probabil concursul pentru ocuparea posturilor va avea loc după data de 15 septembrie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, spune că nu se grăbeşte să scoată la concurs toate cele opt posturi de la DGASPC. În opinia sa prioritar este Spitalul Judeţean de Urgenţă deoarece există un deficit de medici specialişti.
„Încercăm să facem o centralizare până la sfârşitul lunii atunci când va avea loc o nouă şedinţă de consiliu judeţean. Nu mă grăbesc să scot la concurs cele opt posturi. Există un echilibru precar pentru finanţarea acestor posturi