După ce judecătorii au suspendat autorizaţiile de construire, iar ministrul Elena Udrea a dispus oprirea lucrărilor, şantierul de pe Şoseaua Buzeşti-Berzei a rămas în conservare timp de aproape două luni. Ca atare, zona din centrul Bucureştiul arată acum aproape ca după război: şanţuri largi, pământ răscolit, drum impracticabil şi zeci de clădiri demolate pentru a face loc noii şosele care va lega Piaţa Victoriei de Piaţa George Coşbuc.
Lucrările vor fi reluate după emiterea unor noi autorizaţii de construire. Când se va şi întâmpla acest lucru nu se ştie, mai ales că de la anunţul făcut de primărie au trecut deja trei săptămâni. „Noile autorizaţii au fost semnate de mine şi au plecat pe traseul legal", a declarat Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei. La sfârşitul săptămânii trecute, actele au fost gata, iar lucrările urmează să fie reluate săptămâna aceasta, după cum a anunţat conducerea Primăriei Capitalei.
Proiectul iniţial al drumului nu a fost modificat, deşi ONG-urile au solicitat insistent îngustarea şoselei de la 24 la 18 metri şi renunţarea la o bandă de circulaţie pentru a nu aglomera zona şi a-i conserva patina istorică, prin salvarea de la demolare a unor clădiri. Drumul va avea câte două benzi de sens şi două linii de tramvai.
Modificările acceptate de primărie au fost păstrarea Halei Matache pe actualul amplasament, renunţarea la proiectul de construire a unor blocuri de şase etaje în locul clădirilor demolate şi la cel de realizare a unor sensuri giratorii la intersecţia Berzei - Vulcănescu şi la prelungirea Străzii Gării de Nord.
După ce judecătorii au suspendat autorizaţiile de construire, iar ministrul Elena Udrea a dispus oprirea lucrărilor, şantierul de pe Şoseaua Buzeşti-Berzei a rămas în conservare timp de aproape două luni. Ca atare, zona din centrul Bucureştiul arată acum aproape ca după război