Şcolile de vară au început să câştige o popularitate tot mai mare în rândul tinerilor români, care îşi petrec două săptămâni din vacanţă primind sfaturi legate de dezvoltarea afacerilor de la profesorii marilor universităţi din lume.
Dacă în străinătate şcolile de vară sunt o activitate frecvent întâlnită în rândul elevilor şi studenţilor, în România abia de câţiva ani au început să se dezvolte astfel de proiecte. Un număr de 40 de tineri au participat în perioada 26 iulie - 3 august la o şcoală de vară organizată la Poiana Braşov, unde cinci profesori de la universitatea americană Harvard i-au învăţat cele mai bune practici despre antreprenoriat. Cum au fost selectaţi tinerii?
"Dincolo de performanţa academică, unul dintre criteriile principalele de selecţie a fost reprezentat de activităţile extracurriculare şi de proiectele în care tinerii au mai fost implicaţi anterior. Din 500 de aplicaţii au fost selectaţi 200 de tineri care au fost intervievaţi, iar la final, în cadrul programului au fost admişi 40 de participanţi, majoritatea din România", a spus Irina Anghel, fondator şi preşedinte al ONG-ului Triple Helix, cea care a creat conceptul pe baza căruia s-a dezvoltat proiectul Aspire Academy.
Printre profesorii care au venit timp de câteva zile în România să-i înveţe pe tineri cum să facă afaceri se află Arthur Daemmrich, profesor de Business, Government şi International Economy la Harvard Business School şi Luciana Herman, care predă de mai bine de 15 ani cursuri pe teme politice în cadrul Harvard Kennedy School. În cadrul programului au mai avut intervenţii şi o serie de lideri locali, printre care se află Dan Pascariu, şeful UniCredit Ţiriac Bank, Florin Talpeş, cel care a pus bazele firmei de soluţii de securitate a datelor BitDefender, şi Răzvan Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti.
"Una dintre motivaţiile principale