Indiferent că este vorba de Superman sau de Donald Duck, de Popeye Marinarul sau de Omul Păianjen, cert este că realitatea „s-a inspirat“ de multe ori din lumea benzilor desenate.
Personajele de benzi desenate nu s-au limitat doar la a bucura copilăria şi adolescenţa a generaţii întregi, ci au reuşit să schimbe lumea, graţie „aventurilor“ lor, relatează corriere.it.
Neatorama, un popular blog american, a relatat modul în care anumite benzi desenate şi, mai ales, celebrii săi supereroi au reuşit să influenţeze istoria umanităţii. La începutul articolului, autorul ne invită să urmărim cu mai multă atenţie poveştile prezentate de benzile desenate: „De vreme ce Omul Păianjen inspiră sentimente de dreptate, iar cercetători renumiţi reiau invenţiile lui Donald Duck, poate a venit timpul să citim aceste benzi desenate cu ceva mai multă seriozitate“, se precizează în articol. Unul dintre primii supereroi care au schimbat lumea este Superman. Personajul creat de DC Comics a fost unul dintre principalii responsabili pentru scăderea vertiginoasă a popularităţii celebrului Ku Klux Klan. La jumătatea anilor ’40, Superman era cel mai iubit supererou din Statele Unite, iar aventurile sale erau transmise în cadrul emisiunii „The Adventures of Superman“, un program radiofonic foarte popular, difuzat de cinci ori pe săptămână dincolo de Ocean. În aceeaşi perioadă, în statele meridionale din SUA, puterea Ku Klux Klan creştea simţitor. Influenţa era la fel de puternică şi în rândul autorităţilor civile, care atunci când activistul Stetson Kennedy (care s-a infiltrat în cadrul organizaţiei rasiste şi a descoperit activităţile oculte ale acesteia) a denunţat activitatea teroristă a asociaţiei conduse de guvernatorul statului Georgia, el nu a primit nici un răspuns. Din acest motiv, Kennedy s-a hotărât să povestească despre activităţile clandestine ale Ku Klux Klan producăt