Capitala britanică s-a inflamat pentru a treia zi consecutiv luni, 8 august. Poliţia a fost mai dură de această dată şi a făcut uz de forţă din cauza protestelor de la periferiile Londrei. Premierul britanic, David Cameron, şi-a scurtat vacanţa pentru a reveni în capitala Marii Britanii. În total, peste două sute de persoane au fost arestate de la începutul protestelor, care au debutat în cartierul Tottenham.
Zeci de civili şi poliţişti răniţi, magazine vandalizate şi jefuite, maşini de Poliţie, un autobuz şi clădiri incendiate. Acesta este bilanţul protestelor de la periferiile Londrei, oraş aflat de câteva zile sub şoc. Capitala Marii Britanii nu a mai cunoscut asemenea violenţe de mai bine de 20 de ani.
În timpul protestelor de luni seară de la Londra, cel puţin o clădire a fost incendiată, în sudul Capitalei. Incidente violente au avut loc de asemenea în mai multe cartiere periferice. Protestele din Londra se extind
Mai multe acte de vandalism au fost semnalate în centrul Londrei. Pentru prima dată, Poliţia anunţă că magazinele au fost jefuite şi la Birmingham, în nord-vestul Londrei.
La Hackney, în estul Capitalei Marii Britanii, unde vor avea loc Jocurile Olimpice în mai puţin de un an, unele magazine au fost jefuite, iar mai multe maşini au fost incendiate.
Poliţia a trebuit de asemenea să intervină la Croydon, Lewisham şi Peckham, în sudul Londrei.
Protestele din Londra sunt aşadar departe de final. Ele sunt concentrate acum în cartierele sărace şi multi-etnice, dar tind să se extindă în zonele centrale. În aceste condiţii, Poliţia londoneză recomandă populaţiei să stea acasă şi să-şi contacteze copiii, pentru a şti unde se află.
Premierul David Cameron a decis să-şi întrerupă vacanţa, pentru a reveni de urgenţă în Capitală, după protestele din Londra.
Capitala britanică s-a inflamat pentru a tre