Parisul este cunoscut pentru delicatesele sale culinare si baghetele fine de paine. Totusi, in perioada concediilor, mai ales in luna august, in weekend sau seara tarziu, nu vei gasi nicio brutarie deschisa. De aceea, s-a inventat automatul pentru baghete.
Jean-Louis Hecht este brutar de multi ani si a inteles nevoile clientilor, asa ca a inventat o masinarie care sa ofere zi si noapte aceasta paine speciala.
"Aceasta este brutaria viitorului", spune pentru Associated Press Hecht, care doreste sa se extinda in toata Franta, apoi Europa si chiar SUA, pornind de la cele doua aparate pe care le detine acum. "Cine nu va apela la aceasta metoda va fi pasibil de faliment", adauga el.
Procedeul consta in aprovizionarea automatului cu bucati de paine pre-gatite, care apoi sunt coapte si livrate la client in cateva secunde, pentru 1 euro. Astfel, oricine vrea sa-si faca un sendvis la pranz sau noaptea tarziu, cand multe supermarketuri sunt inchise, are acum o varianta.
In plus, inventatorul spune ca in acest fel brutarii vor putea sa doarma mai mult, nu sa se trezeasca cu noaptea in cap, ca acum, caci masinaria va livra paine in locul lor, in functie de cat de mult este incarcata de seara. Aceasta poate depozita 120 de bucati intr-un compartiment special, la racoare, iar tot ce nu este vandut se arunca dupa 72 de ore.
Exista, totusi, si sceptici, care spun ca aceasta nu mai poate fi numita bagheta traditionala frantuzeasca, pentru ca este imposibil ca aluatul sa mai aiba acelasi gust dupa ore de la preparare.
Parisul este cunoscut pentru delicatesele sale culinare si baghetele fine de paine. Totusi, in perioada concediilor, mai ales in luna august, in weekend sau seara tarziu, nu vei gasi nicio brutarie deschisa. De aceea, s-a inventat automatul pentru baghete.
Jean-Louis Hecht este brut