Pana la urma, Guvernul si Opozitia, politica si media, se merita reciproc, cu varf si indesat, ca intr-un mariaj nefericit tocmai pentru ca partenerii au defecte complementare pe care si le potenteaza reciproc pana la dementa.
Asadar, de cand a reinceput sa bata vant rece dinspre SUA, Emil Boc si Elena Udrea nu pierd nicio ocazie sa-si glorifice deciziile de austeritate, la care, iata, sunt obligate acum si tari a caror bunastare o invidiam. Mai mult decat atat, Emil Boc afirma ca ne e mai bine decat Italiei, Spaniei sau chiar Statelor Unite. Afirmatia, corecta dintr-un punct de vedere, neexplicat insa, face deliciul Opozitiei din studiourile TV, fiind un pretext perfect pentru a eluda din nou fondul chestiunii, fond de care Elena Udrea nu este foarte departe atunci cand acuza presa din Romania ca minimalizeaza socurile de pe bursele din intreaga lume si pierderile colosale ce par a vesti un val si mai rau de criza.
Dar si Emil Boc insusi eludeaza fondul problemei atunci cand vesteste cresteri salariale care, deocamdata, nu au absolut nicio sustenabilitate si nici nu vor avea atat timp cat, dupa cum avertizeaza Jeffrey Franks, restructurarea sectorului bugetar nu va ajunge si in zonele inca supradimensionate. M-as mira insa ca Guvernul sa treaca la un nou val de disponibilizari chiar in prag de alegeri si nici economia, de-abia intrata pe fragila crestere, nu cred ca va furniza resurse necesare pentru ceea ce-si propune PDL, adica recuperarea taierilor salariale operate anul trecut, cu atat mai mult cu cat ne-am putea afla in fata unei furtuni perfecte, dupa cum se tem economisti de renume.
Fata in fata cu aceste promisiuni populiste, opozitia politica si media cad in capcana incoerentei totale. Dupa ce la adoptarea masurilor de austeritate s-a opus si si-a smuls parul din cap de grija bugetarilor, acum, cand se anunta cresteri, se