Frigiderul nu trebuie confundat cu o „magazie“. Trebuie să ştim clar ce este bine să păstrăm în el şi ce este recomandat să consumăm cât mai repede posibil sau să conservăm într-un loc aerisit şi uscat.
Mulţi dintre noi au tendinţa să confunde frigiderul cu un fel de „cămară“ în care pot depozita tot ce le pofteşte inima. Există însă anumite alimente care, odată ajunse în frigider, ar putea avea de suferit. Site-ul http://it.lifestyle.yahoo.com oferă o serie de sfaturi cu privire la păstrarea alimentelor. Astfel, aflăm, de exemplu, că citricele nu trebuie depozitate în frigider, pentru că din cauza frigului pot deveni mai amare. Lămâile pot fi însă păstrate la rece, în cutia utilizată pentru conservarea verdeţurilor. În cazul în care doriţi să păstraţi lămâi începute, puneţi-le cu partea tăiată pe o farfurie. Untul este un aliment care se alterează uşor. După ce aţi deschis ambalajul, aveţi grijă să îl consumaţi în interval de câteva zile şi păstraţi-l întotdeauna bine acoperit şi departe de alimentele crude. În ceea ce priveşte mezelurile, acestea trebuie protejate cu folie de aluminiu, închise bine la margini şi depozitate în recipiente ermetice sau în pungi pentru congelare, închise ermetic. Este recomandat să le scoateţi din frigider înainte de a le consuma, pentru le a savura pe deplin aroma. Carnea şi peştele trebuie păstrate în zona cea mai rece, învelite în folie de aluminiu pentru bucătărie, pe o farfurie sau într-un recipient. Carnea crudă trebuie ţinută departe de alimentele preparate la cuptor, de brânzeturi sau de alte produse lactate.
Păstrarea alimentelor
În ceea ce priveşte ouăle, acestea pot fi păstrate în frigider chiar şi pentru o lună, însă este recomandat să respectaţi termenul de valabilitate precizat pe ambalaj. Evitaţi să puneţi ouăle lângă alimentele cu un miros puternic.
Laptele trebuie conservat în re